Home
Wie zijn wij?
Contact
Openingsuren
Bakkerij en broodsoorten
Natuurvoeding
Biowijn
Voedingssupplementen
Etherische oliën
Bach Bloesems
Natuurlijke cosmetica
Boeken
Activiteiten
bussel

We begonnen in mei 1994 met Houtovenbakkerij en natuurwinkel
"De Kiem":

houtoven, vuur houtoven luc broodkrans etherische olie

Een uit de hand gelopen hobby van Luc bracht ons op het idee om brood te bakken, ver weg van de industriële methode.
Van graanKIEM tot gebakken brood met respect voor arbeid en natuur. Zelfs voor het verhitten van de oven werd gekozen voor het verbranden van hout in de oven. De stenen van de authentieke boerenoven, werden met hulp van mijn neef Marc Van Neck, eigenhandig gemetseld. Deze houden de warmte vast, de as wordt er uit gehaald , de oven wordt proper gemaakt en de broden kunnen gebakken worden.
In dezelfde geest wilden we iets meer doen en besloten we ons te verdiepen in natuurvoeding.
De rest van het verhaal werd geschreven door Karin, zij zette haar schouders onder de natuurvoeding, voedingssupplementen, natuurlijke cosmetica, kruiden, etherische oliën, … studeerde aromatherapie, herborist en lichaamsmassage.

De tweeling was geboren:

Houtovenbakkerij en natuurwinkel
"De Kiem”

De Kiem: de eerste aanleg, het eerste idee, de oorsprong, het vruchtbare begin werd meteen de naam van onze zaak.

Sinds juli 2017 hebben we besloten onze zaak een nieuw accent te geven.


Hiervoor hebben we enkele beslissingen genomen in functie van ecologie en praktische overwegingen, maar ook in functie van u als klant, om u verder te kunnen bedienen met hart en ziel.
We verwennen we u vanaf nu met volgende accenten …

1. Natuur therapeutische producten, etherische oliën, natuurlijke cosmetica.

Deze producten blijven wij u aanbieden. U kan steeds terecht bij ons voor deskundige uitleg en advies.

2. Voeding en verswaren.

Er zal steeds een assortiment te verkrijgen zijn, wat niet voorradig is kan steeds besteld worden.

 3. Brood, gebakken van biologisch meel.

Vanaf 03/08/2017 bakken we in een elektrische oven. We investeren in een oven met stenen vloer, dit om zo goed mogelijk het bakproces van de houtoven te evenaren. Uiteraard blijven onze recepten dezelfde.
Uit ecologisch standpunt zal de bakkerij volledig werken met zonne-energie.
We vragen echter zoveel mogelijk rekening te houden met het bakschema (zie hieronder) en zo veel mogelijk vooraf te bestellen.

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

7 granen
Volkoren

Bruin boeren
Sesam
Onvenmolletjes met
rozijnen,
noten+rozijnen

7 granen
Spelt donker, spelt licht
Wit

Ontbijtkoeken, taartjes, sandwiches, …